Mattor

Bekväma mattor för hemmet

En matta har många funktioner och positiva effekter i hemmet, mattan gör det bekvämt att gå på golvet samtidigt som den värmer, den kan även dämpa ljud och buller. När man har en matta hemma så brukar den även suga åt sig alla dammpartiklar som man sedan enkelt kan dammsuga bort därefter.

Mattorna kan tillverkas av många olika material men de vanligaste är textil eller plast. I Anne’s Boutique har vi fina mattor som får ditt hem att se trevligare ut, våra mattor är av hög kvalitet och du kan köpa vackra mattor till bra priser.

  Inköp av matta

  När man ska köpa en ny matta kan de vara bra att titta på den samt känna på den, därför rekommenderar vi att man åker in till butiken och tar en ordentlig titt på produkten innan man tar ett beslut.

  Hur tillverkas mattor?

  Tillverkning av mattor sker på olika sätt men det finns två huvudmetoder.

  • Den första metoden är att mattorna tillverkas automatisk i stora vävstolar eller plastvalsningsmasker.
  • Handknytnings metoden och de värderas baserat på hur många knutar mattan har per kvadratmeter dessa mattor kan ha upp till 1 miljon knutar per m².

  Det är även så att mattan blir värdefullare ju äldre de blir. De typerna av mattorna vi har i butiken är:

 • Bomull
 • Juteväv

Rengöring av mattor

Mattor kan lätt samla åt sig mycker smuts och damm, det finns många metoder för att rengöra mattor så att de blir rena och fina igen. Man kan antingen lämna in den hos en kemtvätt eller så kan man köpa in lite mattschampo som man sprayar på maten och därefter torkar bort det. Man kan också använda sig av mattpiska, men den bästa metoden är att regelbundet hålla mattan dammsugad

image not found!