Gardiner

Behöver du nya gardiner?

Gardiner används för att täcka för och dekorera fönstren där hemma. De tillverkas av textil och tygets kvalitet brukar skilja sig beroende på vilket tyg man använder sig utav då det finns väldigt många olika tygsorter. Man brukar oftast använda sig av lite tunnare men det går också bra att använda andra sorters tyger som exempelvis möbeltyg.

Om du ska köpa gardiner så är det viktigt att man först mäter fönstrets storlek innan beställning och därefter låta någon sy upp gardinerna åt en eller kanske göra det själv eller varför inte köpa färdiga. Det är bättre att mäta från golvet när man ska ta mått så att man får tillräckligt med tyg och inte gör något fel.

För att hänga upp gardinerna så behövs det stänger vilket ni kan hitta i vårt sortiment men man kan också fästa dem med hjälp av små nypor på en skena.

    Det finns mycket fina och vackra tyger som går att använda när man ska fixa gardiner och vi har ett brett sortiment att välja mellan.

    Det finns några material som är förekommer lite oftare som exempelvis:

  • Nylon
  • Polyester
  • Lin
  • Bomull
  • Akryl

Att tänkta på

Huvudmålet med att dekorera med Gardintyger är att man exempelvis inte vill att ljuset ska komma in under morgonen, då behöver man även lite tjockare tyger detta kan även hjälpa till om det skulle finnas något drag från fönstren så att inte kylan kommer in.

När man ska handla in gardiner bör man också tänka på att man ska matcha färger och mönster som man har i hemmet så att de ska passa fint i rummen. Det finns många färger och kvaliteter att välja mellan i våran butik om du är intresserad är det bara att komma in och ta en titt i affären.

image not found!